Rolnictwo i leśnictwo
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(7)
Forma i typ
Książki
(7)
Publikacje naukowe
(3)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(7)
tylko na miejscu
(7)
Placówka
Wypożyczalnia
(7)
Czytelnia
(7)
Autor
Andrzejewska Jadwiga (1953- )
(3)
Pisulewska Elżbieta
(3)
Bączkowicz Małgorzata
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Fortuna Teresa
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Jałosińska Małgorzata Alicja
(1)
Juszczak Lesław
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(1)
Krochmal-Marczak Barbara
(1)
Minh Hai Duong
(1)
Pikul Jan (1949- )
(1)
Rosiak Elżbieta
(1)
Sobolewska-Zielińska Joanna
(1)
Tkaczyk-Borówka Edyta
(1)
Trafiałek Joanna
(1)
Zanoncelli Anastasia
(1)
Zielińska Dorota (technolog żywności)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(5)
Okres powstania dzieła
2001-
(6)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Temat
Jakość żywności
(2)
Rośliny lekarskie
(2)
Technologia żywności
(2)
Uprawa roślin
(2)
Adaptogeny
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Drobnoustroje
(1)
Farmacja
(1)
Grzyby
(1)
Kosmetologia
(1)
Mikrobiologia
(1)
Mleko
(1)
Odporność
(1)
Odżywianie
(1)
Produkty mleczne
(1)
Produkty pszczele
(1)
Rośliny uprawne
(1)
Skład chemiczny substancji
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Zielarstwo
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Gatunek
Opracowanie
(2)
Atlas roślin
(1)
Monografia
(1)
Podręcznik
(1)
Podręczniki laboratoryjne [Typ publikacji]
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Ćwiczenia laboratoryjne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(109)
Edukacja i pedagogika
(8)
Biologia
(7)
Psychologia
(7)
Rolnictwo i leśnictwo
(7)
Chemia
(6)
Kultura fizyczna i sport
(4)
Styl życia, moda i uroda
(4)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Historia
(2)
Kulinaria
(2)
Nauka i badania
(2)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Filozofia i etyka
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
7 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5248 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 5247 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5246 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 5245 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5033 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 5032 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4964 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4963 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5152 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 5151 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5252 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 5251 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce podtytuł: propolis, mleczko pszczele, pyłek, jad pszczeli, wosk.
Aż trudno uwierzyć, ile pracy muszą włożyć pszczoły, byśmy mogli zjeść łyżeczkę miodu. A przecież dzięki tym małym owadom mamy nie tylko ów słodki przysmak, ale też inne niezwykle zdrowe produkty z propolisem na czele. W tej książce przytoczono wiele ciekawostek o pracy pszczół, dzięki którym każdy doceni ich wysiłek i lepiej zrozumie, ile im zawdzięczamy i jak ważne są dla całej przyrody. Jednak szczególnie wartościowe są szczegółowe wskazówki, dzięki którym każdy będzie umiał optymalnie wykorzystywać lecznicze działanie miodu, wosku i pyłku pszczelego oraz stosować i dawkować propolis i mleczko pszczele. Przydatne przy najczęstszych dolegliwościach będą zwłaszcza zamieszczone tu przepisy na środki z propolisem, które można w prosty sposób zrobić samemu. Warto też wypróbować receptury na wspaniałe domowe kosmetyki, takie jak szampony, kremy, maści, maseczki, płukanki. Z kolei ci mniej i ci bardziej profesjonalni ogrodnicy znajdą sprawdzone pomysły na preparaty pomagające w uprawie roślin. Autorka dokładnie wyjaśnia, czym się kierować, przy wyborze miodu, by zawsze kupować produkty najwyższej jakości, oraz opisuje właściwości coraz łatwiej dostępnych miodów egzotycznych i pokazuje, dlaczego warto po nie sięgać. Przywołuje też wyniki badań dotyczących wpływu zanieczyszczenia środowiska na produkty pszczele, byśmy robili zakupy świadomie i bez najmniejszego ryzyka. Koniecznie trzeba poznać wszystkie skarby prosto z ula i nauczyć się z nich właściwie korzystać, by móc dobrze dbać o swą urodę i cieszyć się lepszym zdrowiem. (www.poczytaj.pl)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5305 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 5304 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej