Brzozowska Anna (technolog żywności)
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(2)
Czytelnia
(2)
Autor
Kaszuba Andrzej
(125)
Pytkowska Katarzyna
(84)
Kargulewicz Angelika
(78)
Arct Jacek (1939- )
(75)
Bolach Eugeniusz
(73)
Brzozowska Anna (technolog żywności)
(-)
Mikołajewska Emilia
(69)
Adamski Zygmunt
(67)
Szczegielniak Jan
(67)
Wiecheć Marek
(64)
Padlewska Kamila
(62)
Placek Waldemar
(55)
Legan Agata
(53)
Zdziebko-Zięba Małgorzata
(53)
Kamm Anna
(51)
Sikora Magdalena
(51)
Szturyło Katarzyna
(50)
Bury Dorota
(48)
Klupiński Kamil
(48)
Gałęcka Mirosława
(47)
Glinka Ryszard
(45)
Seneczko Franciszek
(45)
Śliwiński Zbigniew
(44)
Gamelin Anne-Sophie
(42)
Klonowska Joanna
(42)
Sztuce Sylwia
(42)
Drzażdżyńska Aneta
(41)
Kołaczek Aneta
(41)
Czuwara Joanna
(38)
Zgoda Marian Mikołaj
(38)
Bogacz Katarzyna
(37)
Kołodziejska Justyna
(36)
Opara Józef
(36)
Arct Jacek
(35)
Broniarczyk-Dyła Grażyna
(35)
Piotrowska Anna
(35)
Godek Piotr
(34)
Konopacka-Brud Iwona
(34)
Piekut Krystyna
(34)
Glinka Marzena
(33)
Hafezi-Chojecka Magdalena
(33)
Bolach Bartosz
(32)
Brzezińska-Wcisło Ligia (1951- )
(32)
Krzysiek Joanna
(32)
Książek-Czekaj Agnieszka
(32)
Sołdacka Dorota
(32)
Kiljański Marek
(31)
Nowicka Danuta
(31)
Rembelska Katarzyna
(31)
Kaszuba Aleksandra
(30)
Paszkowska Małgorzata
(30)
Peyrefitte Gerard
(30)
Słodka Aleksandra
(30)
Wasiluk Marek
(30)
Włodarkiewicz Adam
(30)
Kowalska-Wochna Elżbieta
(29)
Stanisławska Żaneta
(29)
Olech Magdalena
(28)
Walasek Joanna
(28)
Łuniewski Jacek
(28)
Kuchciak-Brancewicz Mirosława
(27)
Kulesza-Brończyk Bożena
(27)
Lis Anna
(27)
Kamińska Anna
(26)
Rudnicka Lidia
(26)
Brzeziński Piotr
(25)
Pastuszka Marta
(25)
Pisula-Lewandowska Agnieszka
(25)
Rąglewska Patrycja
(25)
Szachta Patrycja
(25)
Walowska Jagoda
(25)
Wcisło-Dziadecka Dominika
(25)
Karabin Karolina
(24)
Starzyk Ewa
(24)
Wojas-Pelc Anna
(24)
Wolny Tomasz
(24)
Galicka Elżbieta
(23)
Genowska Agnieszka
(23)
Piechota-Urbańska Magdalena
(23)
Rapetti Lucia
(23)
Zegarska Barbara
(23)
Hadała Michał
(22)
Jarosz Mirosław
(22)
Jurek Joanna
(22)
Marcjasz Anna
(22)
Mikołajczuk Agnieszka
(22)
Narbutt Joanna
(22)
Nawrat-Szołtysik Agnieszka
(22)
Piechocka Dorota
(22)
Pierzchała Ewa
(22)
Puszczałowska-Lizis Ewa
(22)
Rosiński Marcin
(22)
Sieroń Aleksander
(22)
Tomaszewska Katarzyna
(22)
Bogulak Magdalena
(21)
Kaleta Monika
(21)
Kotek Daria
(21)
Majchrzycki Marian
(21)
Marciniak Iwona
(21)
Pasek Jarosław
(21)
Taradaj Jakub
(21)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Makroelementy
(1)
Mikroelementy
(1)
Odżywianie
(1)
Technologia żywności
(1)
Woda
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4806, 4807 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4805 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Woda w żywieniu i jej źródła / pod redakcją Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego. - Wydanie 2. - Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2015. - 148, [1] strona : ilustracje (w tym kolorowe) ; 24 cm.
Bibliografia strona [149].
Woda jest drugim co do ważności determinantem życia. Bez niej człowiek może przeżyć najwyżej kilka dni, natomiast bez pokarmu – nawet kilka tygodni. Mimo to w rzadko którym podręczniku żywieniowym poświęcono wodzie więcej miejsca. Jeżeli już się o niej wspomina, to najczęściej w ograniczonym zakresie, przy okazji omawiania składników mineralnych pełniących funkcję elektrolitów. Jakkolwiek wszystkie rodzaje żywności zawierają mniejsze lub większe ilości wody, w książce zostały przedstawione jedynie woda pitna i płyny, które są w żywieniu jej głównymi źródłami i wpływają pozytywnie na bilans wody w organizmie. Oprócz wody pitnej są to: wody stołowe, źródlane i mineralne, soki owocowe i warzywne, mleko i napoje mleczne, bezalkoholowe napoje orzeźwiające, kawa i herbata spożywane w postaci naparów oraz produkowane przemysłowo zupy. Świadomie pominięto napoje alkoholowe, gdyż mino znaczącej zawartości wody wywierają one z reguły ujemny wpływ na bilans wodny w organizmie. Przy omawianiu poszczególnych źródeł wody oprócz podstawowych informacji towaroznawczych i technologicznych została także scharakteryzowana ich wartość odżywcza i prozdrowotna. [nota wydawcy].
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5326, 5325 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 5324 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej