Żywność
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(97)
Forma i typ
Artykuły
(48)
Książki
(48)
Czasopisma
(1)
Dostępność
dostępne
(42)
tylko na miejscu
(28)
Placówka
Wypożyczalnia
(42)
Czytelnia
(28)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(5)
Gawęcki Jan (1944- )
(4)
Hydzik Piotr
(4)
Krzysztofik Barbara
(4)
Fogel Bartosz
(3)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(3)
Kunachowicz Hanna
(3)
Potocki Artur
(3)
Tomasik Piotr (1937- )
(3)
Adamczak Marek (nauki rolnicze)
(2)
Dulińska-Stanek Ewa
(2)
Helbin Jadwiga
(2)
Jeleń Henryk (1962- )
(2)
Jurowski Kamil
(2)
Piotrowicz Jadwiga
(2)
Pokrzywa Piotr
(2)
Sikora Tadeusz (1950- )
(2)
Smoczyński Stefan S
(2)
Staroszczyk Hanna
(2)
Tylingo Robert
(2)
Babicz-Zielińska Ewa
(1)
Bandoła Katarzyna
(1)
Bartkowiak-Wieczorek Joanna
(1)
Bartoszek-Pączkowska Agnieszka
(1)
Baryłko-Pikielna Nina
(1)
Batyk Iwona M
(1)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(1)
Berbenets Larissa
(1)
Biller Elżbieta
(1)
Bronkowska Monika
(1)
Brostoff Jonathan
(1)
Brzozowska Anna (technolog żywności)
(1)
Błasiński Henryk
(1)
Chmielewska Anna (alergolog)
(1)
Choroszyński Mikołaj
(1)
Cichosz Marcin (1979- )
(1)
Ciszowski Krzysztof
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Cygan Matylda
(1)
Cyprys Joanna
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Czarnobilska Ewa
(1)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(1)
Domagała Mikołaj
(1)
Doraczyńska Magdalena
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Dróżdż Tomasz (elektrotechnik)
(1)
Duda Grażyna
(1)
Dwiecki Krzysztof
(1)
Dybkowska Ewa
(1)
Dąbrowski Kazimierz (technologia żywności)
(1)
Długoński Łukasz
(1)
Filipiak-Szok Anna
(1)
Fortuna Teresa
(1)
Frączek Barbara
(1)
Gaschott Tanja (1974- )
(1)
Gertig Henryk (1924-2011)
(1)
Giebel Helena
(1)
Gołębiowska Barbara
(1)
Grotthus Bartosz
(1)
Gurgul Eugeniusz (1937- )
(1)
Hanus Paweł
(1)
Harton Anna
(1)
Jasińska-Stępniak Aldona
(1)
Jastrzębska Aneta
(1)
Jaworska Barbara
(1)
Jaworska Magdalena
(1)
Juda Celina (1952- )
(1)
Julia Pucer
(1)
Jurek Joanna
(1)
Kafel Piotr
(1)
Kargulewicz Angelika
(1)
Kawka Alicja (1946- )
(1)
Kielesińska Agata
(1)
Kobus-Cisowska Joanna
(1)
Kolarzyk Emilia
(1)
Korczak Józef (1951- )
(1)
Kozak Adam
(1)
Kołaczyk Natalia
(1)
Krejpcio Zbigniew
(1)
Krejpcio Zbigniew (1960- )
(1)
Krupa Jan
(1)
Kubasińska-Sajnóg Agnieszka
(1)
Kurzawa Marzanna
(1)
Kusznierewicz Barbara
(1)
Kwarciak Magdalena
(1)
Kędzior Zenon (1950- )
(1)
Lenart Andrzej
(1)
Leszczyński Krzysztof
(1)
Lewandowska Anna
(1)
Libudzisz Zdzisława
(1)
Lorbiecka Klaudia
(1)
Lutosławska Grażyna
(1)
Madej K
(1)
Malinowska-Pańczyk Edyta
(1)
Mania Monika
(1)
Mantaj Andrzej
(1)
Matuszewska Irena
(1)
Mazur Marcel
(1)
Maćkiw Elżbieta
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(76)
2000 - 2009
(18)
1990 - 1999
(3)
Kraj wydania
Polska
(97)
Język
polski
(95)
angielski
(1)
francuski
(1)
Temat
Kosmetyki
(595)
Skóra (anat.)
(453)
Rehabilitacja (med.)
(341)
Kosmetyka
(323)
Medycyna estetyczna
(272)
Żywność
(97)
Kosmetologia
(259)
Odżywianie
(231)
Choroby skóry
(225)
Podologia
(224)
Anti-aging
(188)
Masaż
(187)
Rehabilitacja medyczna
(178)
Włosy
(171)
Fizykoterapia
(165)
Dzieci
(164)
Makijaż permanentny
(157)
Fizjoterapia
(154)
Trądzik pospolity
(152)
Otyłość
(148)
Dieta
(142)
Gabinet kosmetyczny
(142)
Łuszczyca
(141)
Dietetyka
(139)
Cukrzyca
(137)
Makijaż
(137)
Skóra (anatomia)
(133)
Surowce roślinne
(132)
Przemysł kosmetyczny
(131)
Dermatologia
(130)
Paznokieć
(130)
Probiotyki
(128)
Ból
(117)
Kręgosłup
(116)
Kręgosłup krzyżowo-lędźwiowy
(115)
Stopa
(115)
Cellulit
(114)
Olejki eteryczne
(114)
Manikiur i pedikiur
(110)
Laseroterapia
(109)
Starzenie się
(109)
Terapia manualna
(108)
Ciąża
(105)
Aktywność fizyczna
(103)
Trychologia
(103)
Rośliny lekarskie
(99)
Atopowe zapalenie skóry
(98)
Aromaterapia
(94)
Twarz
(94)
Kobieta
(93)
Kwas hialuronowy
(92)
Przeciwutleniacze
(92)
Pielęgnacja skóry
(90)
Skóra
(90)
Linergistyka
(89)
Plastrowanie dynamiczne
(89)
Suplementy diety
(87)
Kolano
(86)
Osoby w wieku starszym
(86)
Dziecko
(85)
Toksyna botulinowa
(84)
Ośrodki odnowy biologicznej
(83)
Sport
(83)
Lasery
(81)
Mezoterapia
(79)
Witaminy
(79)
Promieniowanie słoneczne
(78)
Kosmetyki naturalne i organiczne
(77)
Leki
(77)
Udar mózgu
(77)
Grzybica
(74)
Krioterapia
(73)
Marketing
(73)
Mikropigmentacja
(73)
Pielęgnacja stóp
(73)
Hormony
(72)
Starzenie się skóry
(72)
Kosmetyki kolorowe
(71)
Trądzik różowaty
(70)
Chemia kosmetyczna
(69)
Peeling chemiczny
(69)
Blizny
(68)
Chirurgia plastyczna
(67)
Prawo
(67)
Światłolecznictwo
(67)
COVID-19
(65)
Stres
(65)
Mężczyzna
(64)
Nowotwory
(64)
Narząd ruchu
(63)
Flora bakteryjna jelit
(62)
Postawa ciała
(62)
Kosmetyka lekarska
(60)
Choroby paznokci
(59)
Depilacja
(59)
Kinezyterapia
(59)
Leczenie
(59)
Menopauza
(59)
Ziołolecznictwo
(59)
Alergia
(58)
Temat: czas
2001-0
(1)
Żywność
(1)
Temat: miejsce
Polska - rolnictwo
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(17)
Podręczniki
(4)
Dokumenty elektroniczne
(2)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(2)
Monografia
(1)
Tablice i wzory
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
97 wyników Filtruj
Czasopismo
W koszyku
Kwart.
2013, nr 1 (wiosna)-.
Tyt. wg okł.
Od 2015, nr 2 [red. nacz. Magdalena Balanicka].
Od 2015, nr 2 wyd.: Forum Media Polska.
Od 2015, nr 3 podtyt.: czasopismo specjalistyczne o zdrowym odżywianiu.
Zawartość zasobu Czytelnia
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4525, 4660, 4524, 4519, 4521, 4526, 4523, 4522, 4520, 4518 (10 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4517 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4502, 4503, 4506, 4497, 4501, 4499, 4504, 4500, 4659, 4498, 4505 (11 egz.)
Książka
W koszyku
Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków / Piotr Tomasik. - Warszawa ; Katowice: Wydawnictwo Naukowe Sophia, 2019. - 162 strony : ilustracje (w tym kolorowe); 25 cm.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5014 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 5013 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5362 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 5361 (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Książka
W koszyku
Na okł. podtyt.: co jest dobre, a co złe w tym, co jemy, jak zdrowo i smacznie jeść : zasady prawidłowego odżywiania, odżywianie w kolejnych okresach życia, sposoby walki z nadwagą, lecznicze właściwości żywności, szczegółowe tabele żywieniowe, 100 przepisów na każdy dzień tygodnia. - Książka oprac. przez specjalistów z Katedry Dietetyki i Żywności Funkcjonalnej SGGW.
Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 1672 (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dodatki do żywności / Dariusz Włodarek. W: Medycyna po Dyplomie, Warszawa 2004, nr 6, s. 116-122.
Dokument nadrzędny: Medycyna po Dyplomie,
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Żywność fermentowana w diecie dzieci / Selin Yildiz, Joanna Jurek. W: Food Forum : czasopismo specjalistyczne o zdrowym odżywianiu Poznań 2023, nr 1, s. 53-58.
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4359 (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Nerwy z konserwy - czyli stosowanie konserwantów w żywności / Marta Zimmerman. W: Food Forum : czasopismo specjalistyczne o zdrowym odżywianiu Poznań 2020, nr 1, s. 111-113.
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tyt. z ekranu tyt.
Dokument online dostępny w Repozytorium Dokumentów Elektronicznych BN.
Norma wprowadza EN ISO 8589:2010, ISO 8589:2007; zastępuje PN-ISO 8589:1998; zatwierdzona - kwiecień 2010.
Na wniosek Komitetu Technicznego nr 235 ds. Analizy Żywności Norma Europejska EN ISO 8589:2010 Sensory analysis - general guidance for the design of test rooms (ISO 8589:2007) ma status Polskiej Normy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 3763 (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Tyt. z ekranu tyt.
Dokument online dostępny w Repozytorium Dokumentów Elektronicznych BN.
Norma wprowadza EN ISO 5492:2009, ISO 5492:2008; zastępuje PN-ISO 5492:1997.
Na wniosek Komitetu Technicznego nr 235 ds. Analizy Żywności Norma Europejska EN ISO 5492:2009 Sensory analysis - vocabulary (ISO 5492:2008), ma status Polskiej Normy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 3764 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Norma Polska nr PN-ISO 5495.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4985 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Norma Polska nr PN-ISO 11036.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4994, 4995 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 4993 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3762 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej